Ögonfransförlängning hemma

Det finns flera anledningar till att göra sin fransförlängning hemma. Det är en klart billig ögonsfransförlängning jämfört med den du kan göra på salong. Dessutom styr du helt själv över resultatet.

Ögonfransförlängning hemma

Det finns flera anledningar till att göra sin fransförlängning hemma. Det är en klart billig ögonsfransförlängning jämfört med den du kan göra på salong. Dessutom styr du helt själv över resultatet!

Så går det till!

Rengöring och renlighet

Som med all ansiktsvård startar vi alltid med rengöring. Välj ett oljefritt rengöringsmedel! Förbered en noga utvald plats som du desinficerar tillsammans med dina tillbehör och verktyg.

Lim och pincett

Häll ut ett ögonfranslim på en steril yta, till exempel en foliebit. Med hjälp av en pincett tar du sedan tag i fransarna och ”doppar” försiktigt ena änden i limmet. Ta hellre för lite än för mycket i början.

Sätt dit fransarna

Här kan det komma en och annan svordom innan du greppat tekniken. Enklast är att börja ytterst. Försök att fästa fransen med lim nära din ”fransrot” men inte på huden.

Undvik lim på huden

Det är viktigt att du hela tiden är koncentrerad. Att få lim på huden är oftast ingen fara men vissa kan få en enklare allergisk reaktion då limmet är starkt.

Klar? Kamma ut fransarna

Om du fått dit fransarna där du vill är det dags att kamma ut dem försiktigt. Då får du en ”dubbelkoll” på att alla fransar sitter som de ska. Ett tips är att försiktigt böja fransarna. Det gör stor skillnad och är något många inte tänker på när de är ”klara”.

Mer information och bilder

Makeupartisten.se har utförlig information om varje steg i ovan och flera bra bilder du kan kolla på. Om du vill läsa vidare i ämnet kan du läsa hennes sammanställning om fransförlängning hemma. Där får du mycket matnyttig och kompletterande information om hur du kan gå tillväga.

Makeupartisten bjuder på 7 steg från start till mål och har dessutom många smarta “tänk på det här”-tips som jag uppskattar mycket. 

Fransförlängning i Stockholm

Fördelarna är många med att göra fransförlängningen hemma. Men visst kan det vara skönt att bara luta dig tillbaka och låta professionell personal göra det. För dig som vill boka fransförlängning i Stockholm rekommenderar jag Sveriges Skönhetscenter. En bra fransförlängning i Stockholm kännetecknas enligt mig av att personalen är certifierad och att salongen är lyhörd och lyssnar på dina personliga önskemål. Sveriges Skönhetscenter anpassar fransarna efter dina önskemål – och ditt ögas form. Det är något som jag uppskattar och därför återkommer jag just dit.

Tänk på att

Ta bort ögonfransförlängning hemma

En metod som visat sig fungera bra är att ta bort fransförlängningarna med hjälp av en liten kam (avsedd för fransar) och olivolja. Dessa tillbehör har de flesta hemma. 

Låt olivoljan vara ingniden i fransarna minst en kvart och ta därefter en vanlig bomullspad för att ta bort fransar som lossnat och den överblivna olivoljan. Om du därefter har några lösfransar kvar kan du ta pincetten och försiktigt ta bort de sista fransarna.

Se till att ha någon mjukgörande kräm eller ögontvätt hemma då de kan svida lite om du får olivolja i ögonen. Lycka till!

Läs vidare!